Køb et dagsbevis, når du vil bruge din varebil til private formål.

Siden 2013 har du kunne købe dagsbeviser fra SKAT, som giver dig ret til at benytte din varebil til private formål uden risiko for beskatning eller krav om at tilbagebetale købsmomsen.
Dagsbeviser til gulpladebiler har vist sig at være en kæmpe succes. Således blev der fx i 2018 købt hele 64.000 dagsbeviser.

Dagsbeviset giver dig adgang til fx:
*at hente møbler i IKEA eller flytte privat indbo
*at køre på genbrugsstationen
*at tage en tur på stranden med kæresten
eller sågar at tage på 2 ugers ferie til Italien med campingvognen

Det eneste du skal gøre er, at købe et dagsbevis. Hvis varebilens totalvægt ikke overstiger 3.000 kg., koster et dagsbevis kun 225 kr.

Du kan købe et dagsbevis, selvom du ikke ejer varebilen. Du skal dog sikre dig, at firmaet, som ejer bilen har givet tilladelse til at du må bruge bilen privat.
Dagsbeviset er ikke personligt, men er knyttet op på varebilens nummerplade. Der er altså ikke noget i vejen for, at din søn eller din ægtefælle kan sidde bag rattet, medens du bliver hjemme i sofaen.

Sådan er reglerne
Du kan højst købe 20 dagsbeviser til hver enkelt varebil inden for et kalenderår. Hvis du har rådighed over 2 varebiler, kan du altså købe op til 40 dagsbeviser om året. Det gælder også, hvis du skrifter den gamle varebil ud med en ny varebil.

Du skal købe dagsbeviset mindst 5 minutter før du begynder at køre privat.

Du skal medbringe dagsbeviset, så du er i stand til at fremvise det, hvis løber ind i et kontroltjek fra politi eller SKAT. Det kan også ske ved at du medbringer din mobiltelefon, hvor du har uploadet beviset.

Du behøver altså ikke nødvendigvis at printe en kvittering ud i papirform, hvis du via mobiltelefon eller tablet kan fremvise dagsbeviset. Sørg blot for at have strøm på mobilen.

Når du først har købt dagsbeviset, er det ikke muligt at få refunderet pengene eller flytte beviset til andre dage, selvom du ikke har brugt varebilen privat den pågældende dag.
Hvert dagsbevis gælder i ét døgn, fra kl. 00.00 til 23.59.

Gælder et døgn
En ting du skal være meget opmærksom på er, at dagsbeviset ikke strækker sig over 24 timer, men det gælder et døgn, som er perioden fra kl. 00.00 til kl. 23.59.

Hvis du fx køber et dagsbevis fredag eftermiddag kl. 17.00 skal du være opmærksom på at dagsbeviset kun gælder frem til fredag aften kl 23.59.

Så hvis du har planer om at bruge gulpladebilen til en tur på stranden med kæresten den efterfølgende lørdag, så skal du sørge for at du også køber et dagsbevis til lørdag ellers klapper fælden, hvis du bliver stoppet af SKAT lørdag formiddag.

Ved spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os

Udgivet 03/10/2023

Book møde

Efter et møde med dig, hvor vi lærer hinanden at kende og gennemgår din situation og ønsker, kan vi varetage os alt det praktiske.
Book et møde
Idégrundlaget for revisorvirksomheden
Døssing & Partnere er at drive en godkendt revisorvirksomhed, der leverer kvalitetsydelser til kunderne til konkurrencedygtige priser.

Kontakt

4824 7314
dossing@dossing.dk
Roskildevej 12A
3400 Hillerød
Google Maps
Døssing & Partnere © 2021
CVR.: 42491748