For virksomheder og private
Grundlaget for økonomiske beslutninger
Personlig rådgivning med ét fokus
Overdragelse af virksomhed og arv
Få styr på hele den økonomiske pakke
Forberedelse øger chancen for succes
Rådgivning på baggrund af solid erfaring
Med vægt på sparringen
Køb og salg af virksomhed
Der kan være koldt og ensomt på toppen
Driver du virksomhed ud fra mavefornemmelser
Er du iværksætter, eller overvejer du?
Skab et stærkt team
Har du sikret dig og dine?
LEDERnetværk med fokus på erhvervsmæssig sparring
Økonomi, administration og investering
Bruger du din tid rigtigt?
Få mere viden
Skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bilÅr For de første 20.000 km For kørsel over 20.000 km 2019 3,56 kr. pr. km 1,98 kr. pr. km 2020 3,52 kr. pr. km 1,96 kr. pr. km
Egen bil Det er en betingelse for at få skattefri kørselsgodtgørelse fra firmaet, at du kører i egen bil. Biler ejet af din ægtefælle eller fast samlever betragtes også som egen bil.
Erhvervsmæssig kørsel Det er en betingelse for at få skattefri kørselsgodtgørelse, at kørslen er erhvervsmæssig i lovens forstand.
Kørsel mellem forskellige arbejdspladser: anses altid for erhvervsmæssig.
Kørsel mellem bolig og arbejdsplads: Hvis du kører fra din bolig og direkte ud til en kunde eller en arbejdsplads er kørslen som udgangspunkt også erhvervsmæssig, men du kan blive omfattet af 60-dages-reglen.
Hvis du kører mere end 60 dage til samme arbejdsplads i løbet af en 12-måneders periode anser SKAT kørsel mellem bopæl og samme arbejdsplads for privat fra dag 61.
Kørebog og kontrol Det er en yderligere betingelse for at få skattefri kørselsgodtgørelse, at du udarbejder et kørselsregnskab, og at kørselsregnskabet kontrolleres og godkendes af din arbejdsgiver.
På Skattestyrelsen hjemmeside kan du finde et eksempel på en kørebog.
Følgende oplysninger skal både fremgå af kørebogen:
Der er ikke krav om, at du skal bruge en bestemt blanket, men det kan være en fordel at bruge den samme opstilling fra gang til gang evt. i et regneark.
Forbud mod bruttolønsordningDet er meget vigtigt at være opmærksom på, at lovgivningen opstiller et forbud mod bruttolønsordning hvad angår skattefri kørselsgodtgørelse. Du må altså ikke aftale med firmaet, at du går ned i løn, som betingelse for at modtage skattefri godtgørelse. Hvis du laver en aftale om bruttolønsnedgang betyder det, at du skal betale skat af godtgørelserne.