Skattefri gaver fra arbejdsgiver

Som medarbejder kan du skattefrit modtage gaver fra din arbejdsgiver til en samlet værdi på 1.200 kr. i 2022.

Det gælder, uanset om du modtager gaven til jul eller på andre tidspunkter i løbet af året.

Der kan være tale om en fysisk gave -fx 6 flasker god rødvin, eller en konkret oplevelse, såsom en biograftur for 2 med popcorn eller 2 billetter til en fodboldkamp i Superligaen.

Du skal altid betale skat af kontante pengegaver. Det samme gælder gavekort, hvis gavekortet kan ombyttes til kontanter eller giver dit ret til brug på en valgfri måde.

Fx vil et gavekort, som giver dig adgang til et bredt uspecificeret indkøb i et supermarked eller et center, således altid være skattepligtigt for dig uanset beløbet.

Omvendt vil et gavekort til en 3 retters menu på Blovstrød Kro være så konkret, at den kan gå ind under kategorien skattefri personalegaver, forudsat at den årlige bagatelgrænse på 1.200 kr. er overholdt.

Hvad skal arbejdsgiver indberette ?
Din arbejdsgiver skal som udgangspunkt ikke indberette mindre personalegoder, heller ikke selv om den samlede grænse på 1.200 kr. pr. år overskrides.

Arbejdsgiver har derimod  indberetningspligt, hvis værdien af den enkelte gave overstiger 1.200 kr.

Hvad skal du som medarbejder indberette ?
Hvis grænsen på de 1.200 kr. pr. år overskrides, skal du selv huske at oplyse den samlede værdi af goderne til SKAT i forbindelse med din selvangivelse.

Julegaven på max. 900 kr. (2022-sats) er dog fredet i klasse A, selvom du samlet set modtager  gaver  i løbet af året, der overstiger 1.200 kr.

Eksempel
I december 2022 modtager du en julegave fra firmaet til en værdi af 700 kr.. I juni forærede din arbejdsgiver dig et kroophold til en værdi af 1.100 kr. i anledning af overarbejde.

Arbejdsgiver skal ikke indberette gaverne, da de hver især ligger under bagatelgrænsen på 1.200 kr.

Du skal imidlertid selv indberette værdien af hele kroopholdet -altså 1.100 kr.

Julegaven, som har en værdi på 700 kr., skal du ikke indberette, og den vil stadig være skattefri for dig, selvom du samlet set har modtaget gaver for 1.800 kr. i 2022.

Udgivet 22/09/2022

Book møde

Efter et møde med dig, hvor vi lærer hinanden at kende og gennemgår din situation og ønsker, kan vi varetage os alt det praktiske.
Book et møde
Døssing & Partnere © 2021
CVR.: 42491748