Bredt flertal bag aftale sikrer likviditetshjælp til virksomhederne

Som del af en ny inflationshjælpepakke har regeringen sammen med et bredt politisk flertal bl.a. aftalt likviditetshjælp til alle virksomheder og en lempelse af fradragsprocenten for dagplejere

I 2022 ramte inflationen i Danmark det højeste niveau i 40 år og forventningen er, at inflationen forbliver på et forhøjet niveau et godt stykke ind i 2023. Derfor har et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringspartierne, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige indgået en aftale om ny inflationshjælp til de borgere og virksomheder, der er hårdt ramt af inflationen. På skatteområdet indgår hjælp til landets virksomheder og en håndsrækning til de dagplejere, der hver dag passer på vores børn.

Det er således aftalt, at alle landets virksomheder får udskudt kommende A-skatte- og AM-bidragsindbetalinger. Konkret vil betalinger af A-skat og AM-bidrag i juli og august 2023 blive udskudt med henholdsvis tre en halv og seks måneder. Udskyldelserne betyder, at virksomhederne i stedet vil skulle tilbagebetale A-skat og AM-bidrag i oktober/november 2023 og i februar 2024.

”Mange af landets virksomheder er fortsat mærket af, at inflationen er høj. Og jeg er meget tilfreds med, at et bredt flertal i Folketinget med den nye inflationshjælpepakke også vil støtte virksomhederne og medvirke til at hjælpe dem igennem den kommende periode, som må forventes at blive præget af fortsat stor usikkerhed,” siger skatteminister Jeppe Bruus.

Også landets dagplejere kan se frem til et bidrag i forbindelse med den nye hjælpepakke. Det er aftalt at øge det såkaldte standardfradrag fra 60 pct. til 68 pct. i hele 2023. Dagplejere har adgang til et standardfradrag, der skal dække udokumenterede udgifter som en dagplejer normalt har i form af udgifter til børnenes kost, sanitær service og slitage på dagplejerens hjem. 

Læs mere om udskydelse af betalingsfrister for A-skat og AM-bidrag i faktaarket her og lempelse af fradragsprocenten for dagplejere i følgende faktaark.

Udgivet 24/04/2023

Book møde

Efter et møde med dig, hvor vi lærer hinanden at kende og gennemgår din situation og ønsker, kan vi varetage os alt det praktiske.
Book et møde
Idégrundlaget for revisorvirksomheden
Døssing & Partnere er at drive en godkendt revisorvirksomhed, der leverer kvalitetsydelser til kunderne til konkurrencedygtige priser.

Kontakt

4824 7314
dossing@dossing.dk
Roskildevej 12A
3400 Hillerød
Google Maps
Døssing & Partnere © 2021
CVR.: 42491748