Biler på gule plader -hvad må jeg ?

Hvis du kører rundt i en bil på gule plader, er du nok bekendt med, at du ikke må bruge varebilen til private formål -såsom at køre på weekendtur til sommerhuset eller køre på genbrugspladsen søndag formiddag.

Biler på gule plader må som udgangspunkt kun bruges til erhvervsmæssig kørsel.

Mange tror, at kørsel mellem boligen og den faste arbejdsplads er lovlig kørsel.

Det er imidlertid en misforståelse. Kørsel mellem hjem og arbejde er som udgangspunkt privat kørsel og hvis du bliver stoppet af politiet eller SKAT, kan det få store konsekvenser for både dig og din arbejdsgiver.

SKAT vil typisk bede firmaet om at tilbagebetale købsmomsen og du risikerer en forhøjelse af den skattemæssige indkomst med fri bil i 3 år. Oven i, kan du risikere en bøde for ulovlig kørsel i varevogn.

Kørsel mellem hjem og arbejde er kun lovlig i 2 situationer, når vi taler om biler på gule plader, der ikke er specialindrettet:

  1. Kørsel mellem arbejde og hjem i op til 25 dage om året, hvis du skal bruge varebilen til at køre ud til en kunde eller ny arbejdsplads dagen efter og det af hensyn til afstand og tid er mere praktisk, at du tager bilen med hjem.
  2. Hvis du har indløst et såkaldt ”dagsbevis” hos SKAT, som giver dig lov til at køre i varebilen i det antal døgn du har betalt for. Du kan højest købe 20 dagsbeviser på et kalenderår og beviset skal medbringes i bilen.

Et dagsbevis koster 225 kr., hvis firmaet har trukket momsen fra på købesummen af bilen.

Da du ikke må køre hjem-arbejde i din varebil, er det heller ikke tilladt at hente og bringe dine børn til skole eller børnehave. Hvis politiet eller SKAT finder barnesæde i varebilen, er der formodning for privat kørsel.

Specialindrettet bil.

Hvis bilen er specialindrettet, er der meget større frihed. Her er kørsel mellem boligen og arbejde altid lovlig kørsel og du må hente og bringe børn på vej til og fra arbejde. Privat kørsel i weekend er stadig ikke lovlig, selvom bilen er specialindrettet.

Udgivet 13/06/2022

Book møde

Efter et møde med dig, hvor vi lærer hinanden at kende og gennemgår din situation og ønsker, kan vi varetage os alt det praktiske.
Book et møde
Idégrundlaget for revisorvirksomheden
Døssing & Partnere er at drive en godkendt revisorvirksomhed, der leverer kvalitetsydelser til kunderne til konkurrencedygtige priser.

Kontakt

4824 7314
dossing@dossing.dk
Roskildevej 12A
3400 Hillerød
Google Maps
Døssing & Partnere © 2021
CVR.: 42491748