Barsel

Fremover bliver de selvstændige omfattet af barsel på samme vilkår som de private arbejdsgivere.

Det betyder, at selvstændige udover barselsdagpenge fremover kan få kompensation fra ordningen, når de går på barsel og dermed få større økonomisk sikkerhed til eksempelvis at dække faste udgifter i virksomheden imens de er på orlov.
Beløbet bliver beregnet ud fra, hvor meget den enkelte selvstændige tjener.

Barsel.dk er en fælles udligningsordning, som alle private arbejdsgivere indbetaler til, hvis ikke de er med i en overenskomstfastsat udligningsordning. Arbejdsgiverne kan få refusion til at dække lønudgifterne til medarbejdere på barsel. Forslaget lægger op til, at selvstændige skal indbetale til ordningen fra oktober 2021, men få kompensation allerede fra april 2021, hvis de går på barsel - med tilbagevirkende kraft til januar 2021.”

Opkrævningen er fradragsberettiget i virksomheden og man kan ikke undgå eller blive fritaget for at betale til ordningen.

Ejere af udlejningsejendomme med overskud over dagpengesatsen vil også blive omfattet selv om de ikke driver aktiv virksomhed.

Læs evt. mere her: https://virk.dk/vejledning/barsel-dk/bdk-selvstaendig/

Kilde: Virk.dk

Udgivet 04/10/2021

Book møde

Efter et møde med dig, hvor vi lærer hinanden at kende og gennemgår din situation og ønsker, kan vi varetage os alt det praktiske.
Book et møde
Døssing & Partnere © 2021
CVR.: 42491748